Wat is cranio-sacraal werk voor je hond?

Het welzijn van je hond is voor jou van heel groot belang. Honden zijn voor veel mensen een deel van het gezin, een ware steun en toeverlaat, hun beste vriend, soms wel zorgverlener,…. Ze geven hun baasjes onvoorwaardelijke liefde en kunnen de emoties voelen die hun baasjes voelen. Honden kunnen gevoelens van liefde, intimiteit en aanraking ervaren. Honden zijn wezens met gevoelens net als mensen.

Cranio-sacraal therapie herstelt het zelfhelende vermogen van het lichaam van de hond. We brengen het lichaam van de hond opnieuw in balans. 

Tijdens zijn leven kan de hond, net zoals de mens, kleine of grote dingen meemaken die een impact hebben op het lichaam en/of het gedrag van de hond. Wij nemen dit niet altijd waar.
De hond hecht héél veel belang aan zijn/haar roedel. Mochten er om de één of andere reden daar veranderingen ontstaan, kan dit een impact hebben op het welbevinden van je hond, bijvoorbeeld verlies van een soortgenoot, spanningen in het gezin, agressie van een andere hond,…
Deze gebeurtenissen bouwen spanningen op in het lichaam van de hond. Als hondenbaasjes zien we dit niet altijd meteen omdat de hond instinctief zijn zwakheden niet zal tonen.
Cranio-sacraal therapie kan hier ook een grote hulp bieden.

De meeste dieren ervaren de behandeling als zeer ontspannend. Als hondenbaasje wil je alleen het allerbeste voor je huisdier en trouwe viervoeter. Het is zo fijn als je merkt dat je hond relaxed is en zich goed voelt in zijn/haar vel.

Een gelukkige hond is een gelukkig baasje!!

 

Wanneer kies je voor cranio-sacraal?

Deze therapie kan helpen bij zowel lichamelijke als emotionele aandoeningen: 

revalidatie, artritis/reuma, maag-en darmproblemen, hoofdpijn, nek- en rugklachten, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, trauma’s, gedragsproblemen, angst, agressie, emotionele disbalans, stress en spanning, …


Hoe ga ik te werk?

Bij het intake gesprek zal ik vooraf veel vragen stellen omtrent de algemene gezondheidstoestand van de hond zowel op fysiek- als emotioneel vlak, erfelijke aandoeningen, ongelukken in het verleden, afkomst van de hond,…

Tijdens de sessie werk ik eerst  aan een vertrouwensband tussen mezelf en de hond zodat ik de hond kan aanraken. De belangrijkste tools zijn de handen, de zachte techniek en intentie. 

We gaan niet de ziektesymptomen op zichzelf behandelen. De hond wordt benaderd op een holistische wijze. 

Deze zachte behandelmethode werkt de blokkades weg zodat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam opnieuw in een toestand van ontspanning komt. 

Vraag via ons formulier de sessie aan.