Wat is Shiatsu massage voor je hond?

Shiatsu is een holistische therapie afkomstig uit Japan waarbij er gewerkt wordt met energiebanen en energiepunten die verbonden zijn met de organen. 

Shiatsu betekent: shi vinger en atsu druk; Tijdens de behandeling gaat met druk uitoefenen met de vingers, duim, hand op de huid van de hond en daarmee eveneens op de onderliggende weefsels en cellen van de hond.

 

Wanneer kies je voor Shiatsu massage?

Shiatsu-ontspanningsmassage voor honden kan toegepast worden om stress, huidproblemen, spijsverteringsklachten, rug- en nekpijn, slechte adem, … te laten verminderen of verdwijnen.

Shiatsu massage stimuleert en versterkt door middel van het drukken op de meridianen (energiebanen) het zelfgenezend vermogen van het lichaam van de hond én stimuleert een hechtere en intense band met je hond. De flow van energie wordt verbeterd en de balans wordt hersteld in de geblokkeerde meridianen.  

Honden die regelmatig worden behandeld met shiatsu voelen zich beter in hun vel, zijn zelfzekerder en hebben een beter immuunsysteem.

Een shiatsu behandeling wordt gebruikt als

✓  Een wellness behandeling voor je gezonde hond

✓ Therapie: Je hond beter in zijn vel te laten voelen, het zelfvertrouwen te versterken, fysieke en mentale Stressvermindering , revalidatie, pijn vermindering, heup en rugproblemen, artrose, spijsverteringsproblemen: maag- en darmproblemen, trauma’s en angsten, ….

Ook oudere hondjes kunnen genieten van een shiatsu behandeling. 

Hoe ga ik tewerk?

Bij het intake gesprek zal ik vooraf veel vragen stellen omtrent de algemene gezondheidstoestand van de hond zowel op fysiek- als emotioneel vlak, erfelijke aandoeningen, ongelukken in het verleden, afkomst van de hond,…

Tijdens de sessie werk ik eerst  aan een vertrouwensband tussen mezelf en de hond zodat ik de hond kan aanraken. De belangrijkste tools zijn de handen, de zachte techniek en intentie. 

Deze zachte behandelmethode werkt de blokkades weg zodat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam opnieuw in een toestand van ontspanning komt. 

Vraag via ons formulier de sessie aan.