Cranio-sacraal therapie

Cranio-Sacraal therapie is een holistische, zachte behandelingswijze ontstaan uit de osteopathie. Het cranio (hoofd) – sacraal (heiligbeen) systeem omvat  het centrale zenuwstelsel dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Beiden zijn beschermd door vliezen. Binnen dit systeem circuleert het cranio-sacrale vocht. Door een pompbeweging wordt het cranio-sacrale vocht voortdurend vervoerd tussen de hersenen naar ruggenmerg en weer terug. Hierdoor ontstaat er een golfbeweging, het cranio-sacrale ritme dat in het volledige lichaam voelbaar is. 

Dit ritme kan verstoord raken door allerlei oorzaken, zowel op fysiek als emotioneel vlak. Deze trauma’s zetten zich vast in het lichaam en voor een onevenwicht, een blokkade en kosten het veel energie.

Via zachte aanrakingen laat ik je lichaam zich zijn innerlijke rust herinneren en kan het opnieuw zijn eigen kracht terugvinden. Ik ga samen met jou op pad doorheen je gevoelens en emoties. Je mag er helemaal zijn met alles wat je bent en alles wat je voelt.

Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Cranio-sacraal therapie bevordert rust en welbevinden, verbetert de functie van het zenuwstelsel, vermindert negatieve effecten van stress, verhoogt de weerstand en helpt je om opnieuw goed in je vel te zitten.

Cranio sacraal therapie met Alla

Tarieven

Prijs:
Volwassene: 70 euro
Cash betaling of via payconicq – opgelet: bij annulatie minder dan 24 uur voor de afspraak wordt de sessie aangerekend.

Zijn deze dingen herkenbaar?

Dan kan cranio-sacraal therapie jou helpen om de balans tussen lichaam en geest terug te vinden.

Hoe ga ik te werk?

Een sessie start steeds met een verkennend gesprek vergezeld van een kopje thee of koffie. Zo leren we elkaar kennen en luister ik naar jouw behoeften. Ik geef je ook meer uitleg over het verloop van lichaamswerk, de toepassing en de effecten op onze algemene gezondheidstoestand.  Na het gesprek kunnen we vervolgen met lichaamswerk, enkel en alleen als jij dat wenst en er behoefte aan hebt. Als gecertifieerd therapeut wil ik jou ten alle tijde een veilig gevoel geven, en weet dat jij degene bent die altijd kan zeggen: “neen, dank je wel”.

Ken je ook onze ...

Aqua Cranial Flow

Loopbaancoaching